Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Cari Blog Ini

Gambar

Skoda Elroq Prijs

Skoda Elroq Prijs: Alles wat u moet weten

Inleiding

De Skoda Elroq is een compacte SUV die sinds 2022 op de markt is. Hij is gebaseerd op het MQB-platform van de Volkswagen Groep en deelt zijn aandrijflijn met de Volkswagen T-Roc en de Audi Q2. De Elroq is verkrijgbaar in een verscheidenheid aan uitvoeringen, met een keuze uit benzinemotor, dieselmotor of plug-in hybride aandrijflijn.

Uitvoeringen en prijzen

De Skoda Elroq is verkrijgbaar in drie uitvoeringen: Active, Ambition en Style. De basisuitvoering Active is standaard voorzien van 16-inch lichtmetalen velgen, airconditioning, een audiosysteem met touchscreen en cruisecontrol. De Ambition-uitvoering voegt daar onder meer 17-inch lichtmetalen velgen, parkeersensoren achter en een achteruitrijcamera aan toe. De topuitvoering Style is het meest uitgebreid uitgerust, met 18-inch lichtmetalen velgen, LED-koplampen, een panoramisch schuifdak en een navigatiesysteem. De prijzen van de Skoda Elroq beginnen bij € 26.990 voor de Active-uitvoering met 1.0 TSI benzinemotor. De Ambition-uitvoering is er vanaf € 29.990, terwijl de Style-uitvoering verkrijgbaar is vanaf € 33.990. De plug-in hybride uitvoering van de Elroq is er vanaf € 37.990.

Motoren

De Skoda Elroq is verkrijgbaar met een keuze uit drie motoren: een 1.0 TSI benzinemotor met 110 pk, een 1.5 TSI benzinemotor met 150 pk en een 2.0 TDI dieselmotor met 150 pk. De plug-in hybride uitvoering combineert een 1.4 TSI benzinemotor met een elektromotor, voor een gecombineerd vermogen van 204 pk. De 1.0 TSI benzinemotor is de meest zuinige optie, met een gemiddeld verbruik van 5,6 l/100 km. De 1.5 TSI benzinemotor is iets krachtiger en verbruikt gemiddeld 6,0 l/100 km. De 2.0 TDI dieselmotor is de meest krachtige optie en verbruikt gemiddeld 4,7 l/100 km. De plug-in hybride uitvoering heeft een elektrisch bereik van maximaal 50 km en verbruikt gemiddeld 1,4 l/100 km.

Prestaties

De Skoda Elroq is een vlotte en wendbare auto. De 1.0 TSI benzinemotor accelereert van 0 naar 100 km/u in 10,8 seconden, terwijl de 1.5 TSI benzinemotor dat in 8,6 seconden doet. De 2.0 TDI dieselmotor is de snelste, met een acceleratie van 0 naar 100 km/u in 8,5 seconden. De plug-in hybride uitvoering accelereert van 0 naar 100 km/u in 8,0 seconden. De Elroq heeft een goede wegligging en is comfortabel om mee te rijden. De besturing is direct en nauwkeurig, en de auto voelt stabiel aan in bochten. Het onderstel is stevig genoeg om goed te kunnen sturen, maar toch comfortabel genoeg voor lange ritten.

Ruimte en comfort

De Skoda Elroq is een ruime auto voor zijn klasse. Er is voldoende hoofdruimte en beenruimte voor zowel voor- als achterpassagiers. De kofferbak is ook ruim, met een inhoud van 472 liter. De Elroq is standaard voorzien van een aantal comfortfuncties, zoals airconditioning, cruisecontrol en een audiosysteem met touchscreen. De Ambition-uitvoering voegt daar onder meer parkeersensoren achter en een achteruitrijcamera aan toe. De Style-uitvoering is het meest uitgebreid uitgerust, met 18-inch lichtmetalen velgen, LED-koplampen, een panoramisch schuifdak en een navigatiesysteem.

Veiligheid

De Skoda Elroq is een veilige auto. Hij behaalde vijf sterren bij de Euro NCAP-crashtests. De Elroq is standaard uitgerust met een aantal veiligheidsvoorzieningen, zoals airbags, ABS, ESP en tractiecontrole. De Ambition- en Style-uitvoeringen zijn standaard voorzien van een noodremsysteem.

Conclusie

De Skoda Elroq is een veelzijdige en praktische auto. Hij is ruim, comfortabel en goed uitgerust. De Elroq is ook verkrijgbaar met een keuze uit drie motoren, waaronder een plug-in hybride uitvoering. De prijzen van de Elroq beginnen bij € 26.990.



Skoda Elroq Prijs

Komentar